4. Dani Muzeja grada Koprivnice

Kraj srpnja donosi još jedne Dane Muzeja grada Koprivnice. Tijekom tri dana, od 25. do 27. srpnja 2019. godine, obilježit ćemo 68. godišnjicu otvorenja prvog postava Muzeja. Posjetitelji će i ove godine moći posjetiti brojna događanja koja će se odvijati svim muzejskim prostorima.

Muzejski i galerijski objekti u Koprivnici otvoreni su od ponedjeljka do nedjelje tijekom čitave godine pa će u četvrtak. 25. srpnja 2019. godine muzealci zatvoriti vrata na jedan dan i obići aktualna arheološka iskopavanja na lokalitetu Koprivnički Ivanec – Log / Parag, centralnog muzejskog spremišta, Spomen područja Danica i na kraju izdvojenu zbirku u Peterancu.

Petak će obilježiti dva večernja događanja – predstavljanje Kulturnog vodiča Koprivnice u 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić i otvorenje izložbe Arbor Mundi od 20 sati u Galeriji Koprivnica. Potaknuti brojnim upitima osnovnoškolaca o koprivničkoj kulturnoj baštini koprivnički kustosi osmislili su vodič za mlade koji će na primjeren način educirati o prostoru grada. Osim kratkih tekstova, knjižicu će pratiti bogati fotografski prilozi i ilustracije Darka Markića kako bi što jednostavnije doprla do najmlađih korisnika. Izložba donosi priču o ovom često korištenom materijalu kroz različite predmete iz zbirki Muzeja, obuhvatit će predodžbe o stablima i drveću, vjerovanja te brojne uporabne i umjetničke predmete. Predstavit će se arheološki i povijesni uporabni i ukrasni predmeti, tradicijsko oblikovanje drvenih predmeta i folklorni likovni izraz.

Trećeg dana 4. Dana  Muzeja grada Koprivnice svim posjetiteljima bit će omogućen besplatan ulaz uz razgovor i vodstva, a planirano je izlaganje o koprivničkoj „novoj arheologiji“ kroz 20-ak štikleca s brojnih arheoloških iskopavanja provedenih u posljednjih 10 godina. Uz to, od 19 sati u velikom dvorištu Muzeja održat će se „Arheokotlić“, neformalno druženje AKM zajednice koje će se zasigurno iznjedriti neke nove suradnje.

Promo letak

Bookmark the permalink.

Comments are closed.