Amela Frankl, u suradnji s orguljašem Pavao Mašićem : cjelovečernji performans Za početak

Amela Frankl, u suradnji s orguljašem Pavao Mašićem : cjelovečernji performans Za početak
Stara sinagoga u Koprivnici, Svilarska ulica,
petak, 11.listopada 2013. godine u 19,30 sati

Projekt Za početak autorice Amele Frankl sažima povijesne i suvremene okolnosti opstanka prostora stare koprivničke sinagoge. Odluku gradskih vlasti i nekih institucija da bivša sinagoga zaživi kroz umjetničku aktivnost i postane prostor permanentne i intenzivne kulturne razmjene umjetnica obilježava jednovečernjim događanjem, dajući time svoj prilog suživotu i očuvanju vlastitog kulturnog nasljeđa.

Čembalist i orguljaš Pavao Mašić (Šibenik, 1980), diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, završio studij glazbeno teoretskih disciplina, poslijediplomski studij orgulja na Visokoj školi za glazbu u Lausanni i čembala pri Visokoj školi za glazbu u Freiburgu im Br. Dobitnik je brojnih domaćih i inozemnih nagrada. Od 1999.godine glavni je orguljaš crkve sv. Marka u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu djeluje kao docent za čembalo i basso continuo.
Multimedijalna umjetnica Amela Frankl (Zagreb, 1963.) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Aktivno izlaže od 1985. godine. Član je HDLU-ai HZSU-a.

Realizacije (izbor): Što nosim, dvogodišnji projekt, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Zagreb-Pariz, 2011/12, Za zdenac života, Atelje Meštrović, Zagreb, 2011, Ime mojega oca, Slika od zvuka, Treći program Hrvatskog Radija, 2010, Do kosti, Gradska Galerija Labin, Labin, 2010, S njima i bez njih, Festival Ekstravagantna tijela: Ekstravagantni umovi, Zagreb 2010. Živi i radi u Zagrebu.

Autorica projekta i Muzej grada Koprivnice zahvaljuju na tehničkoj potpori Umjetničkoj školi u Koprivnici, a Franjevačkom samostanu u Koprivnici na orguljaškom koncertu u crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

Projekt Za početak financiran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba, te Grada Koprivnice.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.