Bliži se još jedna Noć muzeja

Naglasci ovogodišnjeg programa su važnost muzeja uvjetima kriza, njihova zadaća i zadaća muzejskih stručnjaka, domišljati načini komunikacije, tehnološka opremljenost i poseban odnos s publikom u kriznim situacijama. Muzej grada Koprivnice priprema šesnaestu po redu Noć muzeja unatoč globalnoj krizi jer je program u potpunosti poprimio karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja i zato će omogućiti vjernoj publici da sudjeluje, obilazi, ali i virtualno uživa u programima. Ulaz na sve programe je slobodan, a uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Pridružite nam se u obilježavanju 16. Noći muzeja – posljednjeg petka u siječnju! Program u nastavku…

MUZEJ GRADA KOPRIVNICE
Stalni postav
18,00-00,00
Na prvom katu Muzeja je stalni postav koji prikazuje stvaranje, razvoj i život koprivničkih građana od kraja 18. stoljeća, sakralnu umjetnost i provincijalne umjetničke domete, potom arheološku i etnografsku baštinu te sudjelovanje u Domovinskom ratu. U prizemlju će se projekcijom prezentirati akcija „Koprivnički kvartovi“, kao novoakviziranu fotografsku baštinu razvoja Koprivnice u 20. stoljeću.

GALERIJA KOPRIVNICA
Darko Markić – Landscapes
18,00-00,00
Rođen u Vukovaru, Markić živi i radi u Koprivnici, a u Galeriji se samostalno predstavlja drugi puta. Svoje nove „eksperimente“ započeo je tijekom 2020. godine u trenutku kad je već etabliran kao figurativni slikar. Putem te eksperimentalne faze došao je do 34 krajolika predstavljenih u Galeriji koji su mu omogućili da prikladno i aktualno drži razmak u odnosu na promatrača, ali i u odnosu na temu.

GALERIJA MIJO KOVAČIĆ
Stalni postav
18,00-00,00
Najmlađa galerija u Koprivnici predstavlja radove najstarijeg živućeg slikara hlebinske škole – Mije Kovačića koji se počeo baviti slikanjem na staklu 1953., a prvu je izložbu imao 1954. godine u Koprivnici. Već 1961. godine samostalno izlaže u Galeriji primitivne umjetnosti, a do danas je izlagao na tristotinjak skupnih i stotinjak samostalnih izložbi u brojnim svjetskim galerijama.

GALERIJA IVAN SABOLIĆ
Stalni postav
18,00-22,00
Galerija sa stalnim postavom u zgradi Kapetanije u centru Peteranca čuva originalne skulpture, odljeve i crteže, koje je izradio kipar Ivan Sabolić, rođen u Peterancu. Na prvom katu zgrade čekaju vas Picasso, Krleža, Podravke, Koritarke i druge skulpture koje je za sobom ostavio veliki kipar. Ispred Galerije je poprsje pjesnika Frana Galovića i skulptura Zimsko sunce sa Sabolićevom urnom.

GALERIJA NAIVNE UMJETNOSTI
Umjetnost u zajednici
18,00-22,00
Izložba participativnih radova studenata zagrebačke akademije likovnih umjetnosti i danas aktivnih naivnih slikara predstavlja fotografije, video radove, slike, grafike i umjetničke objekte stvorene u okviru projekta Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe Zemlja. Predstavljeni su radovi nastali u suradnji umjetnika mentora i studenata te film o stvaralaštvu Ivana Večenaja uz 100. obljetnicu rođenja.

MINIJATURE ZA RADOZNALE
Zvučne instalacije u prostoru
18,00-00,00
Edukativne zvučne instalacije koje donose sakrivene priče iz povijesti, zanimljivosti iz svijeta umjetnosti, kulture i svakodnevnog života bit će predstavljene u centru i okolici Koprivnice – Muzej grada Koprivnice, kompleks Gradske tržnice, Zrinski trg, Galerije u Koprivnici, Peterancu i Hlebinama. Projekt je nastao u partnerstvu s Hrvatskim radijem. Pronađite zvuk i učite s nama!

IVAN VEČENAJ: Z ON KRAJ DRAVE: MALI ČOVJEK VELIKIH IDEJA
Mrežna platforma Youtube
18,00-00,00
Polusatni dokumentarni film o stvaralaštvu Ivana Večenaja temeljen na dostupnim arhivskim materijalima (izjavama autora te novinara, likovnog kritičara Tonka Maroevića) iz obiteljskog vlasništva i suvremenim zapažanjima uz 100. obljetnicu rođenja. Film dijeli naziv s izložbom održanom 2020. godine u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, a u koprodukciji s tvrtkom Nexus.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.