ETNOFESTival u Hlebinama

Ove subote, 17. lipnja 2017. godine sve posjetitelje Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama očekuje nova kulturna manifestacija – ETNOFESTival! Događaj će predstaviti etno izvođače i audio-vizualne radove koji predstavljaju etnografiju svakodnevice i kritički propituju lokalne, ali i globalne kulturne fenomene. Ovaj novi festival promicat će etno glazbu i vizualnu antropologiju i poticati čuvanje tradicijske glazbe te produkciju etnografskih filmova. Program će, između ostalog, omogućiti otvoreniji i suvremeniji pristup tradicijskom stvaralaštvu.

U sklopu festivala od 16 do 18 sati pogledajte selekciju filmova čiji su autori etnolozi i antropolozi, studenti etnologije i antropologije, ali i amateri.

Nakon filmskog, od 18,30 sati slijedi glazbeni program unutar kojeg će između ostalih nastupiti Balkalar, Gordana i Miroslav Evačić, a festival će zatvoriti Lidija Bajuk koja će za ovu priliku nastupiti u duetu s violončelistom Stanislavom Kovačićem.

Festival u Galeriju naivne umjetnosti donosi i nove etno suvenire koje je osmislio Etnokaj iz Koprivnice.

Svim putnicima posjetiteljima ovog fesstivala HŽ odobrava popust u visini 40 % od redovne prijevozne karte u 1. i 2. razredu svih vrsta redovnih vlakova, a koji se može koristiti od 16. do 18. lipnja 2017. godine.

SATNICA:
16,00 / Otvorenje festivala
16,00-18,00 / Projekcije dokumentarnih filmova
18,30 / Lidija Bajuk i Stanislav Kovačić (ZG)
19,30 / Balkalar (ZG)
20,00 / Gordana i Miroslav Evačić (KC)
21,00 / After party
22,00 / Kraj

Ulaz je slobodan.

Vidimo se u Hlebinama – Galerija naivne umjetnosti, Trg Ivana Generalića 15.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.