Galerija Mijo Kovačić među najposjećenijima u SZ Hrvatskoj

Broj posjetitelja u Muzeju grada Koprivnice stalno raste, a u prošloj godini zabilježen je rekordan broj posjetitelja od 16.000 posjetitelja čemu je veliki doprinos dala novootvorena Galerija Mijo Kovačić. Ako je suditi prema rezultatima posjećenosti, naivna umjetnost je još uvijek mamac za domaće i strane posjetitelje.

Posjećenost muzeja i galerija nije nužno glavni pokazatelj uspjeha njihovog rada, ali brojke su najčešće faktor koji privlači pažnju šire javnosti. Zabilježena razina posjećenosti u prvoj godini Galerije Mijo Kovačić odnosi na pojedinačne i grupne posjete te ostala događanja u prostoru i pokazuje da broj posjetitelja naprosto „cvjeta“, a promocija i kontakt s ljudima bolji su nego ikad prije.

Iako u svom sastavu Muzej grada Koprivnice ima nekoliko galerija, ovom prilikom osvrnut ćemo se samo na Galeriju Mijo Kovačić koja je 28. lipnja 2019. godine proslavila prvi rođendan uz statistiku od 6.500 posjetitelja na 103 različita događanja – stručnih i individualnih vodstava, radionica, promocija knjiga, koncerata i javnih razgovora. Oko 1.000 posjetitelja razgledalo je postav Galerije Mijo Kovačić uz organizirano stručno vodstvo, a za ovim brojem ne zaostaje mnogo niti statistika pojedinačnih posjeta. Sve veću pažnju dobiva edukativni program u kojem je kroz radionice Galeriju posjetilo nešto više od 650 posjetitelja, a toliko ih je posjetilo i koncertni program. Noć muzeja i Međunarodni dan muzeja s Edukativnom muzejskom akcijom doveli su više od 2.000 osoba, a vrlo posjećena su bila i književna druženja. Vjerujemo da su naivna umjetnost i suradnički projekti ono je što će i u budućnosti privlačiti ljude u galerijski prostor na središnjem koprivničkom trgu, a uz kvalitetne sadržaje i povezivanje s turističkim sektorom ovi bi se podaci mogli uvišestručiti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.