Javni poziv na dostavu radova za novo izdanje Podravskog zbornika 41/2015

U pripremi je novo izdanje Podravskog zbornika 41/2015 pa pozivamo suradnike da pripreme i dostave radove na adresu podravski.zbornik@muzej-koprivnica.hr ili osobno/poštom na adresu Trg dr. L. Brozovića 1, Koprivnica. Rok za predaju radova jest 1. srpanj 2015. godine, a zaprimaju se u elektroničkom obliku sukladno Uputama suradnicima.

Podravski zbornik jedina je takva knjiga u Hrvatskoj koja izlazi na godišnjoj bazi, a koja obuhvaća različite aspekte određenog prostora. Njenoj održivosti u gotovo neprekinutoj godišnjoj nakladi zaslužni su dosadašnji urednici i brojni suradnici koji su „hranili knjigu“ tijekom proteklih 40 godina. U njoj se tako prožimaju samo radovi koji se na neki način vezuju uz Podravinu čime izravno doprinose njenu istraživanju, analizi i održivom sjećanju. Pretežno je riječ o stručnim tekstovima koji u različitim granama društvenih i prirodnih znanosti problematiziraju taj prostor.  Zanimljive su nam teme iz povijesti, geografije, etnologije, arheologije, povijesti umjetnosti, sociologije, gospodarstva, ekonomije, prirodoslovlja i dr. Radovi se mogu pripremiti kao stručni (znanstveni) rad ili popularni kraći prilog. Pored toga, pozivamo književnike da pripreme i dostave svoje priloge pri čemu ćemo pokušati objaviti čim je moguće više uradaka, ali zadržavajući pritom pravo izbora rodne raznovrsnosti.

Ovogodišnje izdanje bit će ponajprije posvećeno tv-seriji „Gruntovčani“ koja je svoje prvo prikazivanje doživjela iste godine kao i prvo izdanje Podravskog zbornika – 1975.

Uredništvo Podravskog zbornika

2014-Upute suradnicima

Bookmark the permalink.

Comments are closed.