Još jedna uspješna Noć muzeja

Noć muzeja je i ove godine privukla veliki broj Koprivničanki i Koprivničanaca u Muzeje i Galerije (ukupno 2.323 posjetitelja). Nakon svečanog otvorenja u Galeriji Mijo Kovačić gdje su predstavljeni svi programi planirani u sklopu ovogodišnje teme „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“ posjetitelji su razgledali postav Galerije, virtualnu izložbu „Podravka – industrijska baština“ te fragment animiranog filma „Fačuk“ temeljen na slici Mije Kovačića. Galerija Koprivnica ponudila je izložbu „Koprivnički trgovi prošlosti i budućnosti – Zrinski i Jelačić“ na kojoj su središnji trgovi predstavljeni kroz građu iz zbirki razglednica, fotografija i arhitektonskih nacrta, ali i digitaliziranu građu iz fundusa. Na pročelju Galerije Koprivnica projekcijskim mapiranjem predstavljene su stare fotografije kao najava izložbe uz 100. obljetnicu dvorane Domoljub i 110. obljetnice društva Domoljub.

U izlagačkom prostoru Muzeja grada Koprivnice posjetitelji su mogli razgledati izložbu „Digitalna arheologija“, a na katu Muzeja prisjetili su se s predmetima u stalnom postavu. U Kinu Velebit premijerno je prikazan dokumentarni film povodom 50. obljetnice Galerije naivne umjetnosti, a u samoj Galeriji u Hlebinama predstavljena je digitalizirana građa na platformi Google Arts & Culture i dokumentarni film o Galeriji, uz razgovor s članovima Tetrabot studija iz Zagreba koji naivnoj umjetnosti pristupaju inovativno i kreativno te ju predstavljaju u suvremenom mediju.

Posebno zahvaljujemo Gradu Koprivnica, Pučkom otvorenom učilištu, GKP Komunalac, Hiperprodukciji, Nexus produkciji, Tetrabot studiju, AK Galeriji i Udruzi Kopriva koji su tehničku realizaciju Noći muzeja učinili kvalitetnijom. Fotogalerije u nastavku…

[FOTO] Noć muzeja u Koprivnici inovativnim programom privukla mnoštvo posjetitelja

FOTO/VIDEO: NOĆ MUZEJA i ove je godine privukla mnoštvo posjetitelja, pogledajte kako je bilo u Koprivnici

[FOTO/VIDEO] NOĆ MUZEJA Brojni posjetitelji uživali u inovativnim izložbama i radionicama

[FOTO] Koprivnica i Hlebine sudjelovale u 14. Noći muzeja

NOĆ MUZEJA Stotine ljubitelja kulture pohrlilo pogledati jedinstvene i zanimljive izložbe i projekcije

Bookmark the permalink.

Comments are closed.