Kazalište Oberon ”Dječak koji je govorio Bogu”

Monodrama  Kazališta Oberon „Dječak koji je govorio Bogu“ ,nastala je po istoimenoj knjizi za mlade, nominirane  za nagradu Fran Galović. Monodramu izvodi Goran Koši, glumac kazališta Virovitica, a režiju potpisuje Damir Mađarić.
Kazališna izvedba govori o židovskom dječaku Emanuelu F koji je, kao i ostali pripadnici njegova naroda, doživio sudbinu  holokausta. Dječak putuje od logora Danica do logora Auschwitz i na kraju završava u svjetlu izbavljenja, u zagrljaju Stvoritelja.
Izvedba  5.7. petak u 20 sati u Sinagogi Koprivnica

Goran Koši (1977.), glumac

Glumac Kazališta Virovitica u kojem je u stalnom angažmanu. Na 5. Gumbekovim danima 2012. g. nagrađen je za najbolju mušku ulogu u predstavi  „Kabaret veselih muškaraca“, a 2006.g. dobio je Nagradu hrvatskog glumišta kao najbolji glumac u predstavi za djecu, „Dugi put kući“ u izvođenju  Kazališta Virovitica.

Osim kazališnih uloga, odigraoje niz telvizijskih uloga u serijama: Policijske priče, Bibin svijet, Dome slatki dome, Sve će biti dobro,  Dobre namjere i Zabranjena ljubav te ulogu Malog u filmu „Bijelo“.

Damir Mađarić (1959.), kazališni redatelj

Potpisuje četrdesetak kazališnih režija u kazalištima diljem Hrvatske i inozemstvu. Posebno su  mu zapažene dječje predstave  Tajni prjatelj i  Olujno pasji vjetropljus (nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta)  te predstave za odrasle poput Genetovih „Sluškinja“, Molierov „Umišljeni bolesnik“ , Goetheov “ Werther“ i „Urfaust“,itd. Predavao je glumu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a u zadnje vrijeme bavi se pisanjem romana za djecu i mlade. Objavljene su mu knjige „Kako smo mamu i tatu spasili od bankrota“ (nominacija za Kiklop) i „Dječak koji je govorio Bogu“, po kojem je nastala monodrama i Nespretni Dado,roman za djecu.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.