Korak do Muzeja po Vašoj mjeri!

Muzej grada Koprivnice početkom godine sastavio je Upitnik namijenjen posjetiteljima, suradnicima, prijateljima i potencijalnim korisnicima kako bi se upoznao s interesima publike te svoju buduću djelatnost prilagodio novim potrebama. Tijekom 10-ak dana bio je dostupan građanima kako bi zajedno s muzealcima došli na put stvaranja Muzeja po svojoj mjeri. Među glavnim ciljevima upitnika bilo je prepoznati interes građana za uključivanjem u rad Muzeja te im ispitati potrebe i želje za muzejskim i drugim kulturnim sadržajima.

Sumirajući rezultate valja reći kako je slika javnosti o Muzeju povoljna s prosječnom ocjenom za rad i programe – vrlo dobar. Prema odgovorima, najviše prostora postoji za proširenje programa dodatnim predavanjima i tribinama, osobito u ljetnim mjesecima kada nedostaje sadržaja u Koprivnici. Osim toga, jedna od najvećih želja sugrađana je dobivanje novog, tehnički suvremenije opremljenog stalnog postava, a ovome u prilog govore planovi muzealaca o revitalizaciji pojedinih zgrada i nova muzeološka koncepcija stalnih postava u Muzeju i Kući Malančec. Građani su također izrazili potrebu za izmjenama u radnom vremenu Muzeja i Galerije kako bi i u poslijepodnevnim satima mogli razgledati izložbe ili sudjelovati u određenim radionicama.

Djelatnici Muzeja zadovoljni su rezultatima upitnika i popratnim komentarima jer će kritičko razmišljanje koje donosi publika pomoći u osvještavanju i artikulaciji problema, a što će na kraju rezultirati kvalitetnijim programima.

Rezultati upitnika su u nastavku Godišnji upitnik Muzeja grada Koprivnice 2017.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.