Muzealci počistili snijeg

Jutros se Podravina probudila sa snježnim prekrivačem debljine oko 25 cm, a iako su mnogi među nama bili mišljenja kako će se „tek malo zabijeliti“ – to se ipak nije dogodilo. Ova je godina zaista iznadprosječna po količini padalina, a muzealci su ponovno od ranog jutra pokazali dozu društvene solidarnosti i zajedničkim snagama orno prionuli čišćenju snijega te do 8.30 h posjetiteljima omogućili nesmetan dolazak u Muzej.

Iako je prema vremenskim prognostičarima ovo zaista posljednji snijeg ove zime (a bilo ih je dosta), trebalo bi možda napomenuti kako su muzejski djelatnici svaki put vlastitim snagama očistili pristupnu stazu pred Muzejom u dužini od 45 metra i širine 4 metra. Prema tome je razvidno kako se muzealci pored osnovnog muzejskog, stručnog i znanstvenog rada, bave i popularnim OFR-om („obični fizički rad“) kako bi se posve podredili kulturnoj javnosti i potrebama stanovništva Koprivnice i Podravine. Ono na što žele još jednom ukazati jest problem parkiranja osobnih vozila, ali istovremeno muzejskih posjetitelja i suradnika. Naime, prije nekoliko godina muzealci su slobodno koristili parkiralište sa zapadne strane Muzeja u ulici Đure Estera koje je u međuvremenu pretvoreno u parkiralište s naplatom koje je većinu godine prazno, a potom su sve do prošle godine koristili stazu pred Muzejom bliže Vijećnićkoj ulici da bi tada stigla zabrana komunalnog redara pozivajući se na članak 82. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. I tako su muzealci ostali bez mjesta za parkiranje, a jedino mjesto gdje to mogu besplatno raditi jest prostor sajmišta što svakako nije adekvatno rješenje.

Snijeg je danas možda iznenadio mnoge, ali ne i djelatnike Muzeja grada Koprivnice, te je možda došlo vrijeme da se konačno riješi i pitanje muzejskog parkirališta kao što imaju neke druge gradske ustanove. Stoga apeliramo još jednom na mjerodavne organe Grada Koprivnice da iznađu trajno rješenje parkirališta muzejskih djelatnika, suradnika i posjetitelja.

01-Čišćenje snijega pred Muzejom  03-Čišćenje snijega pred Muzejom 02-Čišćenje snijega pred Muzejom04-Čišćenje snijega pred Muzejom

Bookmark the permalink.

Comments are closed.