Novo izdanje ETNOFESTivala

Ovog lipnja posjetitelje Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama očekuje još jedan ETNOFESTival!
Događaj će 16.6. predstaviti etno izvođače i audio-vizualne radove koji predstavljaju etnografiju svakodnevice i kritički propituju lokalne, ali i globalne kulturne fenomene. Ovogodišnje izdanje festivala promicat će etno glazbu i vizualnu antropologiju i poticati čuvanje tradicijske glazbe te produkciju etnografskih filmova. Program će, između ostalog, omogućiti otvoreniji i suvremeniji pristup tradicijskom stvaralaštvu.

U sklopu festivala od 19 do 21 sat posjetite Kino Generalić i pogledajte selekciju filmova čiji su autori etnolozi i antropolozi, studenti etnologije i antropologije, ali i amateri. Nakon filmskog, od 21 sat slijedi glazbeni program unutar kojeg će između ostalih nastupiti Balkalar, Tomislav Pletenac i Ogenj.

BALKALAR
Mladi zagrebački ethno/gypsy sastav osnovan u rujnu 2016. Obrađuju tradicionalnu glazbu prvenstveno Balkana, ali i drugih krajeva svijeta. Čine ga Pavle Kladarin na kontrabasu, Marko Palanović na gitari, Irma Bulaja na violini i Ivan Judaš na djembama.

KAJ VE? KAJ CAVE
Projekt utemeljen na prijevodu pjesama Nicka Cavea na kajkavski koji otkiva nevjerojatnu bliskost inače udaljenih pjesničkih tradicija. Prijevod i njegove glazbene izvedbe na klaviru potpisuje Tomislav Pletenac, kulturni antropolog s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

OGENJ
Koprivnički etno folk pankeri objavili su u travnju ove godine prvi album „Domaj“ za izdavačku kuću Dancing Bear te u posljednje 2 i pol godine odsvirali stotinjak koncerata. Tomislav, Nikola, Tara, Denis i Filip s ogromnim veseljem dolaze po 3. put u Hlebine gdje je zabilježen jedan od prvih nastupa benda još 2016. godine. Predstavi će pjesme s aktualnog albuma „Domaj“ ali i nekoliko novih pjesama koje će biti uvrštene na sljedećem albumu.
Ulaz na je slobodan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.