Novo u postavu Muzeja

Kulturna baština Podravine iz fundusa Muzeja grada Koprivnice svakodnevno stvara mogućnosti za razvoj kulture, turizma, edukacije, ali i za nove pristupe supostojanja znanstvenih istraživanja i muzejskog postava. Nedavno otvoreni dio postava Muzeja temelj je i početak svojevrsne revitalizacije zgrade i njezinih sadržaja na čemu se intenzivno radi u sklopu EU projekta “RefurbCulture”, ali i dopuna ukupnoj „kulturnoj slici“ Koprivnice.

Dopunjeni i izmjenjeni dio stalnog postava predstavlja s jedne strane program dugogodišnjih sustavnih, interdisciplinarnih istraživanja arheoloških lokaliteta u Podravini, a s druge strane prikazuje tradicijske načine gospodarenja na ovim prostorima, tradicijske vještine i zanate, običaje godišnjeg i životnog ciklusa Koprivnice i okolice s kraja 19. te prve polovice 20. stoljeća koja se ogleda u predmetima, fotografijama te prikupljenim kazivanjima i sjećanjima starijih stanovnika. Pored toga, ujedno je otvoren 4. po redu izmijenjeni postav tematske izložbe “Koprivnica u Domovinskom ratu (1991-1995)”, koja je u Muzeju postavljena od  1995. godine, a ovim je putem predstavljena u neznatno reduciranijem obliku.

Na pripremi ovog dijela stalnog muzejskog postava tijekom posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su radili kustosi Robert Čimin, Marija Mesarić i Dražen Ernečić, voditelji predmetnih zbirki koje govore koliko je svaki dio naše kulturne baštine poseban i značajan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.