37. godišnja skupština regionalnih knjižničara

U petak 17. svibnja 2019. godine u Koprivnici je održana 37. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Riječ je o redovitoj godišnjoj skupštini koja je ove godine održana u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a okupila je knjižničare iz svih vrsta knjižnica iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarske i Virovitičko-podravske županije.

„Inkluzivne knjižnične usluge“ bila je glavna tema ovogodišnjeg slupa, a kreirana je u svjetlu Agende 2030 Ujedinjenih naroda o važnosti provođenja programa i usluga koje su usmjerene pružanju odgovora na važna društvena, socijalna i ekonomska pitanja. Na ovogodišnjoj su skupštini obilježene i dvije važne obljetnice – 40. obljetnica bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i  10. obljetnica bibliobusne službe Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci. Obje županijske pokretne knjižnice mogle su se tijekom trajanja skupa razgledavati na glavnom gradskom trgu.

Također, tradicionalno su dodijeljene godišnje nagrade najknjižničarima Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, a nagradu Najknjižničar 2019. za iznimne uspjehe u knjižničarstvu  i promicanju rada Društva dobila je upravo Ana Škvarić, dipl. knjižničarka i djelatnica Muzeja grada Koprivnice.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.