Otvorena izložba „Arheologija Torčeca“

Izložba „Arheologija Torčeca – Izbor iz Arheološke zbirke obitelji Zvijerac“ otvorena je u Muzeju grada Koprivnice povodom Europske noći muzeja i 20-godišnjeg djelovanja Društva za povjesnicu i starine Torčec. Osnivač Društva, Ivan Zvijerac već 30 godina sustavno obilazi, kartira i determinira prostor koprivničke Podravine, a velik dio njegove zbirke čine metalni primjerci oružja, oruđa, konjaničke opreme, raznog pribora i uporabnih predmeta i nakita iz svih povijesnih razdoblja.

Uz Roberta Čimina, ravnatelja Muzeja grada Koprivnice i autora ove izložbe, otvorenju su prisustvovali dr. sc. Tajana Sekelj Ivančan, dr.sc. Siniša Krznar, Ivan Zvijerac te mnogi prijatelji i suradnici. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, a glazbeni uvod otvorenju pripremila je međimurska kantautorica Lidija Bajuk.
Ovom izložbom, u suradnji Muzeja grada Koprivnice i Instituta za arheologiju, predočen je dio rezultata arheoloških istraživanja u okolici Torčeca i predstavljena je bogata zbirka obitelji Zvijerac. Riječ je o jednoj od najznačajnijih izložaba od osnutka Muzeja grada Koprivnice koja će ostati otvorena do 21. rujna 2016. godine.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.