Otvorene prijave za KUL Hlebine 2021.

Unatoč izazovnim vremenima ili baš njima usprkos, Muzej grada Koprivnice planira održavanje 6. izdanja dječjeg ljetnog kampa KUL Hlebine: Kultura, Umjetnost, Logorovanje. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ovo izdanje (kao i prošlogodišnje) će se bazirati na provedbi dnevnih aktivnosti (bez noćenja). Unatoč tome kamp nastavlja povezivati naivnu umjetnost, ekologiju, prirodu, hranu i život sela koje je iznjedrilo naivnu umjetnost. Zato je naglasak kampa i dalje na učenju tehnike slikanja na staklu, karakterističnog za naivnu umjetnost. Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama (Galerija Josip Generalić) uz upoznavanje sa životinjskim i biljnim svijetom sela, tradicijskim igrama i igračkama, običajima, narodnim predajama, pričama i bajkama te načinom prehrane i života – tj. svega onoga što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost. Ovaj put pobliže ćemo upoznati čari lončarstva, izrade tradicijskih igračaka te isprobati izradu malog suvenira vlastitim rukama. Zato, iskoristi priliku i prijavi se za sudjelovanje već danas putem e-maila ili telefona navedenog u nastavku. Veselimo se tvom dolasku!

POZIV ZA PRIJAVE:
KUL Hlebine ’21. – Kultura, Umjetnost, Logorovanje!

Ako imaš između 8 i 12 godina, voliš se kreativno i umjetnički izražavati, avanturističkog si duha i želiš iskusiti čari suživota s prirodom, upoznati život i tradiciju sela, naučiti slikati na staklu ovo je prava prilika za tebe!

Tko? Djeca 8 – 12 godina
Što? Kamp s naglaskom na kreativno izražavanje, slikanje na staklu, upoznavanje života sela, tradicionalnih igara, plesova, hrane i običaja, posjet obližnjim galerijama, druženje sa živućim umjetnicima, priče uz vatru!
Gdje? Galerija naivne umjetnosti, Hlebine
Kada? 18. – 20. lipnja 2021. godine
Kotizacija: 200,00 kn
Voditeljice kampa: Helena Jakopiček Sarafimovski, Helena Kušenić, Vesna Peršić Kovač, Maša Zamljačanec
Voditelji radionica slikanja na staklu: Zlatko Kolarek i Stjepan Pongrac
Suradnici: Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Galerija Josip Generalić, Općina Hlebine, Antun Erdec

*** Napomena: Radi epidemiološke situacije kamp se odvija isključivo kroz dnevne aktivnosti (bez spavanja u šatorima).

Prijaviti se možete do 6. lipnja 2021. godine na e-mail: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na broj 099 306 87 13.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.