Poziv na predaju radova za 47. broj Podravskog zbornika

Uredništvo Podravskog zbornika poziva na predaju radova za novi, 47. broj Podravskog zbornika – dugogodišnje publikacije Muzeja grada Koprivnice koja kontinuirano izlazi od 1975. godine. Pozivaju se dosadašnji i novi suradnici da pripreme svoje radove i dostave ih na adresu elektroničke pošte vpkovac@muzej-koprivnica.hr ili osobno/poštom na adresu Trg dr. Leandera Brozovića 1, do 1. srpnja 2021. godine. Radovi se zaprimaju isključivo u elektroničkom obliku, sukladno Uputama suradnicima dostupnim na mrežnim stranicama Muzeja grada Koprivnice. Po zatvaranju poziva Uredništvo će provesti postupak odabira radova te o tome obavijestiti autore. Predstavljanje knjige planira se uz proslavu Dana grada Koprivnice, početkom studenog 2021. godine.

Podravski zbornik okuplja brojne autore koji svojim radovima obrađuju različite teme i područja, pružajući na taj način korisne informacije velikom krugu zainteresiranih čitatelja i korisnika. Među suradnicima ističu se oni koji redovito objavljuju od prvih brojeva, ali prisutni su i mladi autori čiji su prvi radovi objavljeni upravo u Zborniku. Njegova je osobitost i to da je jedini kulturološki godišnjak u Podravini koji kontinuirano izlazi više od četiri desetljeća tijekom kojih je koncepcijski doživio tek manje promjene zadržavši temeljnu ideju pokretača koji su ga zamislili kao znanstveno-popularnu publikaciju koja će privlačiti ne samo stručnu javnost već i širi krug čitatelja. Posljednjih godina radovi u Zborniku prema opsegu, načinu izrade i temama podijeljeni su na sljedeće cjeline: Članci, Prilozi, Književni prilozi, Podravsko nakladništvo i Podravske kronike, a autori ih mogu prirediti u obliku opsežnijeg stručnog rada, popularnog kraćeg priloga ili književnog uratka. Fotografijom na naslovnici i kraćim tekstom prevedenim na engleski jezik predstavljaju se prirodna i kulturna dobra Podravine.

Zbornik pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega te različita tematska područja među kojima se ističu: povijest, geografija, etnologija, antropologija, arheologija, povijest umjetnosti, konzervacija i restauracija, sociologija, gospodarstvo, ekonomija, prirodoslovlje i književnost i to kroz vremenski raspon od najstarijih povijesnih razdoblja do suvremenosti. Zanimljivi su i radovi posvećeni važnim obljetnicama organizacija civilnog društva te pojedincima koji su svojim profesionalnim, umjetničkim ili humanitarnim djelovanjem izvršili znatan utjecaj na kvalitetu života i razvoj zajednice.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.