Predstavljanje Podravskog zbornika u Đurđevcu

U četvrtak, 21. studenog u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljen je 45. broj Podravskog zbornika. Novo izdanje Zbornika predstavili su glavni urednik Robert Čimin i izvršna urednica Vesna Peršić Kovač.

Lidija Levačić Mesarov, autorica priloga pod nazivom  „Prilog povijesti djelovanja kulturno-umjetničkih društava u Novom Virju“ predstavila je bogatu povijest kulturnog djelovanja u naseljima općine Novo Virje, a u tome su joj se pridružili i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Širine“ koji su izvedbom pučkih napjeva iz svojeg kraja na najbolji način ilustrirali svoj rad na očuvanju zavičajne kulturne baštine. Dugogodišnji suradnik Podravskog zbornika Vladimir Miholek govorio je o Pogači z oreji – podravskom tradicijskom jelu od tijesta što je i naslov opsežnog članka objavljenog u ovogodišnjem broju Zbornika, temeljenog na istraživanju ove teme provedenom u svrhu izrade prijedloga za zaštitu pogače z oreji kao nematerijalnog kulturnog dobra. Svoj doprinos predstavljanju teme dale su i članice Udruge žena grada Đurđevca koje su se uključile aktivnim sudjelovanjem u raspravi, ali i pripremom ovog tradicijskog jela kojim su počastile prisutne.

Nakon Đurđevca, novi broj Podravskog zbornika bit će predstavljan i u Ludbregu, 3. prosinca u 19,00 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice„Mladen Kerstner“ Ludbreg gdje će o ludbreškim temama govoriti Milivoj Dretar, Stjepan Kovaček te Anja Fadiga i Dominik Šprem.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.