Radionica božićnog nakita u Galeriji Mijo Kovačić

Prema kršćanskoj predaji Božić je dan kada se slavi rođenje Isusa. To je sretan događaj koji ljudima donosi radost, mir, blagostanje i svjetlost. Prethodi mu razdoblje adventa, mjeseca obilježenog pripremama za Božić, ali i brojnim blagdanima uz koje se vežu pučki običaji, a oni hladno zimsko vrijeme čine veselijim.

Radionice u Galeriji Mijo Kovačić zato su posvećene izradi božićnog nakita, ali i običajima, božićnom zelenilu i ukrasima, tradicionalnim posnim i blagdanskim jelima i slasticama. Najvažniji dio ipak će biti rekonstrukcije božićnog nakita te dijeljenje dragocjenih znanja i sjećanja na božićne običaje, okuse i mirise svojeg mjesta i doma s ciljem boljeg povezivanja s pojedincima, ali i identificiranja, čuvanja, dokumentiranja i prezentacije kulturne baštine.
Pridružite nam u četvrtak, 28.11.2019. godine od 16 sati u Galeriji Mijo Kovačić (Zrinski trg 9) i izradite s nama tradicijski nakit za bor od slame, bijelog perja i krep papira.

Radionica je otvorena za sve posjetitelje, ulaz je slobodan, a sav materijal za izradu nakita je osiguran. Vi samo trebate doći, učiti i družiti se.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.