Remont rijeke Drave i Podravine – javni razgovor

U sljedeća dva mjeseca u Koprivnici i Hlebinama provodit će se javna umjetnička intervencija „Remont rijeke Drave i Podravine“ s većim brojem aktivnosti. Tako u utorak 11. prosinca 2018. s početkom u 18 sati u Galeriji Mijo Kovačić slijedi organizirani javni razgovor o duhovnim i fizičkim vrijednostima rijeke Drave o čijem gubitku i mogućem ukalupljivanju u betonsko korito, strahuje više kulturnih i ekoloških organizacija i pojedinaca. Na javni razgovor pozvani su svi zainteresirani društveno-kulturni, ekološki, politički i drugi akteri.

U razgovoru će sudjelovati stručnjaci poput biologa Gorana Šafareka – freelance snimatelja prirodnih bisera diljem svijeta, geoekologinje Branke Španiček – rodom iz Hlebina i zaposlenicom WWF-a, Svjetske organizacije za zaštitu okoliša i etnologinje Vesne Peršić Kovač – stručnjakinje podravskih legendi i običaja. Uz njih će o dravskom zlatu progovoriti Vidovski zlatari, a o zaštiti, rekreacijskim i edukativnim potencijalima pričat će Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar, dok će kulturni potencijal Drave predstaviti Antonio Grgić. Svi sugovornici su kulturni i/ili ekološki akteri, češći korisnici i posjetioci rijeke Drave, koji Vas pozivaju na ovaj opušten i zanimljiv razgovor.

Teme i sugovornici koji sudjeluju na javnom razgovoru su:
Moto nautički klub – Vidovski zlatari, Neno Lisjak – Dravsko zlato
Vesna Peršić Kovač – Dravske priče
Helena Hečimović – Dravski ljudi
Antonio Grgić – O muzeju-mostu rijeke Drave
WWF Adria, Branka Španiček – Projekti na Dravi
Goran Šafarek – Biološke specifičnosti Drave
Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar (ZEUS), Janja Škoda – “Nedamo Dravu ni za živu glavu” i kako mi vidimo budućnost naše Drave
HDLU Međimurja, Kristina Pongrac – Remont rijeke Drave i Podravine

Najavljeni termin javne rasprave o prijedlogu IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije i Strateškoj studiji o utjecaju na okoliš IV. Izmjena i dopuna prostornog plana Koprivničko-križevačke županije je od 21. siječnja do 19. veljače 2019. godine.

Uključi se i ti – pitaj, komentiraj, reci kako bi volio da Drava teče u 21. stoljeću!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.