Ministarstvo kulture potpomaže programe i u 2018. godini

Ministarstvo kulture sredinom rujna 2017. zatvorilo je natječaj javnih potreba u kulturi za 2018. na koji je Muzej grada Koprivnice aplicirao 18 prijavnica u različitim programskim područjima. Ovih dana podastrlo je rezultate te među njima potpomognulo 11 programa za koje je u državnom proračunu osigurano 358.000 kn.

Među izlagačkim projektima podržane su izložbe „Radiona: Arkade elektriciteta“ i „Školstvo u Koprivnici“. Zatim su tu arheološka istraživanja na lokalitetima Đurđevac – Sošice i Koprivnički Ivanec – Log-Parag I, a potpomognuta je i preventivna zaštita fundusa. U zaštiti nematerijalnih kulturnih dobara prepoznat je program s nizom aktivnosti vezanih uz Ivanečki vez, a u pedagoško-edukativnom dijelu nastavak programa „KUL Hlebine“. Posebno je vrijedan program rezidencijalnog boravka suvremenog umjetnika nazvan HINT tijekom kojeg će u ožujku 2018. Stipan Tadić u suradnji s domaćim umjetnicima „učiti“ slikati uljem na staklu u maniri naive. Investicijskom potporom osiguran je nastavak opremanja u vidu nabave specijaliziranih arhivskih ormara za pohranu građe i dokumentacije te daljnja informatizacija ustanove. Na kraju, Ministarstvo i dalje nastavlja s ulaganjem u obnovu Kuće Malančec, za čiji se cjeloviti projekt još uvijek čeka otvaranje EU natječaja.

Muzej je zadovoljan osiguranim sredstvima, ali i izražava i žaljenje za nepodržavanje nekih programa poput 3. knjige o logoru Danica, zaštite knjižnične građe i slično.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.