Svi brojevi Podravskog zbornika dostupni na Hrčku

Od veljače 2020. godine na Portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa – Hrčak dostupni su svi brojevi Podravskog zbornika, najznačajnije i najdugovječnije publikacije u izdanju Muzeja grada Koprivnice.

Podravski zbornik interdisciplinarni je časopis koji kontinuirano izlazi od 1975. godine. Svake godine zbornik objavljuje stručne radove koji pokrivaju širok izbor tema s različitih područja (povijest, povijest umjetnosti, arheologija, etnologija i antropologija, likovne umjetnosti, arhitektura i urbanizam, ekonomija, geografija, informacijske i komunikacijske znanosti, dizajn, književnost i dr.), a koje obuhvaćaju regionalno područje Podravine. Riječ je o cijenjenoj publikaciji s dugotrajnom tradicijom koja je vrijedan dokument i izvor za sve proučavatelje povijesti, gospodarskog i ekonomskog razvoja, prirode, kulture i umjetnosti Podravine.

Hrčak je centralni portal koji okuplja znanstvene i stručne časopise u otvorenom pristupu, što znači da su radovi objavljeni u časopisima objavljenima na Hrčku svim korisnicima dostupni besplatno te da se njihov sadržaj najčešće može slobodno koristiti, mijenjati, preoblikovati ili prerađivati uz obvezno citiranje izvornika na odgovarajući način. Podravski zbornik uključen je u bazu Hrčak u listopadu 2019. godine po zadovoljavanju Kriterija za uvrštavanje časopisa u Hrčak izrađenima temeljem Pravilnika portala, a do veljače 2020. godine na Hrčku su objavljeni svi brojevi Podravskog zbornika, ukupno njih 45, pri čemu su svi objavljeni članci dostupni javnosti kao cjeloviti tekstovi. Podravskom zborniku može se pristupiti direktno s mrežnih stranica Muzeja grada Koprivnice na poveznici https://hrcak.srce.hr/podravski-zbornik ili putem stranice https://hrcak.srce.hr/.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.