Čudesni svijet nadnaravnih bića iz tradicijskih vjerovanja Podravine

Nakon gostovanja u Molvama, Etnografskom muzeju u Zagrebu i Muzeju grada Đurđevca, Galerija Koprivnica ugostit će umjetnički projekt Ive Lulić na izložbi Čudesni svijet nadnaravnih bića iz tradicijskih vjerovanja Podravine.
To je prva umjetničko – etnografska izložba koja spaja naizgled nespojivo – umjetničke fotografije Ive Lulić s usmenom predajom. Riječ je o novoj, nesvakidašnjoj izložbi nematerijalnih fenomena koje su na umjetničkim fotografijama autorice uprizorili stanovnici Podravine. Doživljaj tih fenomena stvaraju umjetničke fotografije nagrađivane mlade umjetnice te otkrivaju taj oku nevidljivi čudesni svijet. Stoga Vas pozivamo da dođete u petak, 8. prosinca u 18 : 00 sati u Galeriju Koprivnica na otvorenje izložbe i otkrijete: Tko je to noću posjećivao Podravce? Tko živi u rijeci Dravi? Koga su Podravci susretali u šumi i na polju? Tko je to živio u rudarskom oknu? Kroz neobičnu suradnju umjetnice i etnologa u Galeriji možete saznati gdje su živjeli patuljci i divlji ljudi, kakve su podravske vile i coprnice, što je to dravska neman te upoznati ostale protagoniste tog čudesnog svijeta.

Dio izložbe su različite aktivnosti poput pričaonice usmene predaje, edukativnog programa Tajni znak, predavanja, prikupljanje usmene predaje od strane posjetitelja te Vilinsko natjecanje uz izbor naj naj prikupljenih usmenih predaja u Noći muzeja 2018. godine. Izložba je otvorena do 27. siječnja 2018. godine, a potpomognuta je sredstvima Ministarstva kulture RH i Općine Molve.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.