Druga Podravska večer pod zvijezdama

Astronomsko društvo Koprivnica i Muzej grada Koprivnice pozivaju vas na 2. Podravsku večer pod zvijezdama
Galerija naivne umjetnosti Hlebine, 11.7. u 20 sati
Nakon prve uvodne Podravske večeri pod zvijezdama, održane prošloga petka na ostacima koprivničkih gradskih bedema, program po prvi puta selimo izvan Koprivnice. Naše je prvo odredište Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama, u petak, 11. srpnja u 20 sati. Sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže i saznaju ponešto o povijesti Hlebina, naivnog slikarstva i same Galerije, o čemu de govoriti kustosica Helena Kušenić. Nakon toga, na lokaciji u neposrednoj blizini Galerije, članovi Astronomskog društva postavit de svoje teleskope i upoznati vas sa zanimljivostima ljetnog nodnog neba.
Važno: Muzej grada Koprivnice organizirat de prijevoz kombijem iz Koprivnice za sve sudionike kojima je potreban, a dio mogu povesti i članovi AD Koprivnica u automobilima. Preporučujemo da se prethodno najavite na 098 482 810 (Marko Posavec) i dođete u dvorište Muzeja u 19:30.
Večeri pod zvijezdama zamišljene su kao edukativna druženja pod vedrim nebom, spoj povijesti i astronomije – svi zainteresirani mogu naučiti nešto o prošlosti našeg kraja i svemirskim prostranstvima, te postaviti sva pitanja na koja žele doznati odgovore. Program de se održati i ako nebo bude oblačno, a odgodit de se samo u slučaju kiše, nevremena ili jakog vjetra, o čemu demo vas na vrijeme obavijestiti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.