Gostujuće izložbe, poznati domaći autori i novi predmeti u postavu

U tjednu kad Renesansni festival u Koprivnicu dovodi brojne turiste, Muzej je priredio nekoliko događanja za sve Koprivničance i njihove goste. Program počinje otvorenjem gostujuće izložbe Tradicijska arhitektura Hrvatskog zagorja u četvrtak 24. kolovoza u 18,30 sati. Izložba predstavlja bogatu graditeljsku baštinu Hrvatskog zagorja – očuvanu i obnovljenu arhitekturu ljupkih kuća pravokutnog tlocrta, građenih od drvenih greda omazanih blatom i obojenih modrom galicom, koje se danas mogu vidjeti kao očuvani i obnovljeni in situ objekti Muzeja „Staro selo“ Kumrovec s kojim je u suradnji izložba i postavljena te kuće i okućnice u kojima se i danas stanuje.

U Muzeju grada Koprivnice u petak od 18,30 sati, kao vrhunac višemjesečnog uspješnog kulturnog i izložbenog programa bit će predstavljen novi dio postava. U bogatijoj i opsežnijoj muzejskoj prezentaciji konačno će se moći razgledati predmeti iz zbirki odjela arheologije i odjela etnologije. Autori koncepcije ovog dijela postava su viši kustosi Robert Čimin i Marija Mesarić.
Nakon otvorenja u Muzeju, posjetitelji mogu prošetati do Galerije Koprivnica gdje ih u 19,30 čeka otvorenje samostalne izložbe i predstavljanje umjetničke knjige Memorabilijar, domaće autorice Gordane Špoljar Andrašić koja svojim stvaralaštvom uvijek prenosi vlastite dijaloge između intimnog ili unutarnjeg čitanja i stvarnog ili vanjskog poimanja svijeta i prirode. Muzej od 25. do 27. kolovoza možete posjetiti od 8,00 do 22,00 sata.

Raspored događanja:
24.8.2017. / 18:30 sati / Muzej grada Koprivnice
Izložba „Tradicijska arhitektura Hrvatskog Zagorja“
Izložbu posjetite u prizemlju Muzeja do 30.9.2017.

25.8.2017. / 18:30 sati / Muzej grada Koprivnice
Izložba “Podravska baština iz fundusa Muzeja”
Izložbu posjetite na prvom katu Muzeja.

25.8.2017. / 19:30 sati / Galerija Koprivnica
Izložba i predstavljanje umjetničke knjige “Memorabilijar” Gordane Špoljar Andrašić
Izložbu posjetite do 17.9.2017.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.