Helena Kušenić promaknuta u zvanje višeg kustosa

Djelatnici Muzeja grada Koprivnice ponosni su što je Helena Kušenić, kustosica, voditeljica Zbirke naivne umjetnosti, autorica programa u Galeriji naivne umjetnosti, Drava Art Biennala i drugih projekata – uvijek uspješnih i zanimljivih, suradnica mnogih Koprivničanki i Koprivničanaca i dobra prijateljica – od strane Ministarstva kulture s 1. srpnja 2019. godine promaknuta u zvanje više kustosice i time nagrađena za izvrstan petogodišnji rad u Muzeju grada Koprivnice.

Samostalno i s kolegama je u zadnjih pet godina radila na pripremi muzejskih i galerijskih programa i nastojala dati novu vrijednost fundusu i ulozi Muzeja, razvijati kustosku i umjetničku teoriju i praksu te pomaknuti granice kulturne djelatnosti. Iza nje su brojne izložbe, tekstovi, edukativni programi, monografije i urednički poslovi, a ispred nje (zahvaljujući među ostalim i njoj samoj) Muzej je kao živo mjesto susreta kulturne baštine i posjetitelja. Uključena, aktivna i angažirana, Helena će i dalje raditi sa ciljem razvoja i ohrabrenja kulture. Pet godina nekome neće djelovati puno, ali nama puno znači. Helena, BRAVO!

Helena Kušenić diplomirala je povijest umjetnosti i hrvatski jezik i književnost. Na kulturnoj sceni prisutna je od 2007. godine kroz studentske poslove, a od 2013. godine zaposlena je kao kustosica Muzeja grada Koprivnice. Bavi se organizacijom izložbi u zemlji i inozemstvu, pedagoško-edukativnih programa i pisanjem tekstova iz područja likovne umjetnosti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.