Izložba “Don Luka Jelić i Nin”

Povodom Međunarodnog dana muzeja 2014. pozivamo Vas na otvorenje gostujuće izložbe Arheološkog muzeja u Zadru – Muzej ninskih starina

“Don Luka Jelić i Nin“

u Muzej grada Koprivnice
18. svibnja 2014. g. u 13,00 sati.

 

Izložba je realizirana povodom 90. godišnjice smrti don Luke Jelića (3. veljače 1922.), istaknutog arheologa, povjesničara i svestranog kulturnog radnika koji je najduže djelovao u Zadru i okolici. Svojim arheološkim djelovanjem najviše je zadužio Nin u kojem provodi neka od svojih najznačajnijih arheoloških istraživanja.

Postav se prvenstveno koncipira na upotrebi arhivske i foto građe nastale u Ninu, a koja se čuva u don Jelićevom arhivu u Arheološkom muzeju u Splitu. Autor Mate Radović osmislio ju je povodom 180. obljetnice Arheološkog muzeja Zadar i znanstvenog skupa “Hrvatska arheologija i Aachenski mir 812. – 2012.”, a otvorena je 1. prosinca 2012. g. u Muzeju ninskih starina. U Koprivnicu je stigla povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2014. g. središnje teme “Muzejske zbirke povezuju”, a koprivnički muzej će Ninu uzvratiti izložbom “Ecclesia sancti Martini de Prodauiz”.

 

pozivnica Izlozba Don Luka Jelic-a

Bookmark the permalink.

Comments are closed.