Izložba MATEMATIKA I VEZ – vidiš li ti što i ja? u Sesvetama

U dvorani Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ otvorena je izložba Matematika i vez – vidiš li ti što i ja?, održana su predavanja te interdisciplinarne radionice, 18. travnja, s početkom u 11 sati.
Nesvakidašnja je i neuobičajena izložba koja spaja naizgled nespojivo – matematiku i vez kao tehniku ukrašavanja platna, odnosno ručni rad – pričom o stolnjaku Katarine Cirkvenec.
Suradnja koja je počela u Muzeju grada Koprivnice proširila se i na Školsku knjigu u zajedničkom, neuobičajenom i zanimljivom projektu u kojem je stolnjak spojio dvije naizgled nespojive stvari – matematiku i vez kao dio narodne baštine. Ta će suradnja pridonijeti popularizaciji matematike i narodne baštine jer će putem zanimljivih igrica (Minecraft), animacije, edukativnih plakata, ukrašavanja stolnjaka te drugih zanimljivih predmeta i priča, približiti matematiku i vez javnosti.
Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.
Izložba je dio suradnje između Muzeja grada Koprivnice i NS Sesvete koje je započela gostovanjem izložbe Matematika i vez u Sesvetama, od 18. travnja do 15. svibnja 2018., a nastavit će se i gostovanjem izložbe „Tradicijski nakit Hrvatske“ NS Sesvete u Muzeju grada Koprivnice, 27. srpnja 2018. godine.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.