Javni poziv na dostavu radova za Podravski zbornik 44/2018

Uredništvo Podravskog zbornika poziva na predaju radova za novi, 44. broj Podravskog zbornika – dugogodišnje publikacije Muzeja grada Koprivnice koja kontinuirano izlazi od 1975. godine.
Radovi se dostavljaju na adresu elektroničke pošte podravski.zbornik@muzej-koprivnica.hr ili osobno/poštom na adresu Trg dr. Leandera Brozovića 1, Koprivnica.  Poziv je otvoren od 27. ožujka do 1. srpnja 2018. godine
Detaljnije informacije o  uvjetima za objavu mogu se pronaći u Uputama suradnicima dostupnim na mrežnim stranicama Muzeja grada Koprivnice (www.muzej-koprivnica.hr).

Po zatvaranju poziva Uredništvo će provesti postupak odabira radova i o istome obavijestiti autore. Predstavljanje knjige planira se uz proslavu Dana grada Koprivnice, početkom studenog 2018. godine.

Zbornik interdisciplinarnim pristupom okuplja širok krug čitatelja i interesenata. Jedina je kulturološka knjiga u Podravini koja izlazi na godišnjoj razini, a obuhvaća najrazličitije dijelove društva kroz teme: Članci, Prilozi, Književni prilozi, Podravsko nakladništvo i Podravske kronike. Radovi se mogu pripremiti kao stručni rad, popularni kraći prilog i književni uradak.  I ove godine nastavlja se prvotna intencija Zbornika kao publikacije koja pokriva regionalno područje Podravine, s tematski različitih područja: povijesti, geografije, etnologije, antropologije, arheologije, povijesti umjetnosti, konzervacije i restauracije, sociologije, gospodarstva, ekonomije, prirodoslovlja i književnosti i to kroz vremenski raspon od najstarijih povijesnih razdoblja do suvremenosti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.