Jesen u muzeju

Dobar dio kvalitetno odrađene godine je brzo prošao, a pred Muzejom grada Koprivnice je uzbudljiva jesen s većim brojem programa u različitim područjima muzejske djelatnosti.

Tako će se izlagačkim projektima do kraja godine koprivnička i druga javnost nagraditi s još čak 8 izložbi. U Galeriji Mijo Kovačić 7. rujna 2019. slijedi otvorenje izložbe fotografija i radova s ljetnog kampa KUL Hlebine 2019. budući je Galerija naivne umjetnosti upravo u tijeku rekonstrukcije krovišta. No, sredinom listopada u Hlebinama će se predstaviti manja studijska izložba Zvonimira Krancelbindera i Mije Napana, a Hlebinska škola nastavlja sa svojim gostovanjima i to u Orebiću 19. rujna i slovenskom Trebnju 24. listopada. U Galeriji Koprivnica slijedi dvogodišnji projekt Drava Art Biennale 2019. od 13. rujna, zatim izložba posvećena 100 godina Dvorane Domoljub uz Dan Grada Koprivnice i izložba Dijane Nazor o slikama u infracrvenom području sredinom prosinca. Uz to, u Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu će se potkraj listopada predstaviti izložba o vodi u običajima i svakodnevnom životu.

Niti sa znanstveno-istraživačkim projektima ove godine nije gotovo pa će se tako tijekom rujna i listopada provoditi još dva arheološka istraživanja na lokalitetima Kalinovac – Hrastova Greda 1 i Torčec – Međuriće 6 u suradnji s Institutom za arheologiju. Početkom studenoga u Koprivnici će se organizirati okrugli stol na kojem će se prezentirati rezultati ove godine provedenih arheoloških istraživanja na prostoru Koprivničko-križevačke županije, kao i predstavljanje novog izdanja Podravskog zbornika 45/2019.

Pored navedenoga, javnost može očekivati još mnogo vodstava, predstavljanja, koncerata, radionica i drugih muzejskih akcija o čemu će biti pravovremeno obaviještena.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.