Jutra i sutoni Ivana Andrašića u Kući Petra Preradovića

Izložba Ivana Andrašića koja je otvorila jesenski izlagački program u Muzeja grada Koprivnice trenutno je, u prilagođenom obliku, postavljena u Grabrovnici u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića. Izložba pod nazivom Jutra i sutoni pregled je recentnog stvaralaštva koprivničkog autora u tehnici ulja na staklu i akvarela. Zastupljene tehnike otkrivaju poveznicu uz molvarski zavičaj, blizak dravskom podneblju koji se razvija od početne vezanosti uz naivnu umjetnost, figuraciju i tehniku karakterističnu za slikarstvo Hlebinske škole prema suvremenijem izričaju okrenutom apstrahiranjima i svođenju figuracije na simbol ili univerzalni znak. Izložba u čast 50. obljetnice stvaralaštva Ivana održana je uz pjesničku večer pod nazivom Put u zavičaj u čast 70 godina i 50 godina rada života književnice i pjesnikinje Božice Jelušić. Dvoje umjetnika i kreativaca povezuje dugogodišnje prijateljstvo i poslovne suradnje koje su okrunili i proslavom zajedničkog jubileja.

Slavljeničku večer glazbenim su izvedbama pratio je vokalno-instrumentalni sastav The Fusion. Božica Jelušić i Ivan Andrašić dugogodišnji su suradnici i prijatelji Muzeja grada Koprivnice pa im je srdačnu čestitku uputio i ravnatelj Muzeja dr. sc. Robert Čimin, dok je o izložbi nešto više rekla kustosica izložbe Helena Kušenić. Izložbu razgledajte do 29. listopada.

Fotografije: Muzej grada Koprivnice i Foto Begović (preuzeto: https://www.pitomaca.hr/2021/10/uz-otvorenje-izlozbe-slika-ivana-andrasica-u-grabrovnici-odrzana-i-pjesnicka-vecer-knjizevnice-bozice-jelusic/)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.