Muzej u školi – nova sezona

Započela je nova školska godina, a s njome i nova sezona edukativnog muzejskog programa „Muzej u školi“. Veselimo se što ćemo i ove školske godine moći doći do vas i još Vam više približiti Muzej, naše programe i upoznati Vas sa svime što Muzej nudi i što sve možete naučiti.

Iako je nova školska godina tek započela, i htjeli smo Vas pustiti da se polako „ufurate“ u svoju rutinu, učenici OŠ „Braća Radić“ su nas preduhitrili i pozvali u goste.  Njihova je želja bila da im održimo radionicu o arheologiji te smo se stoga prošli tjedan u četvrtak i petak, 19. i 20. rujna 2019. godine zaputili kod njih. Domaćin su nam bili članovi skupine darovitih učenika „Škola za 5“, koja okuplja učenike viših razreda osnovne škole koji su u stalnoj potrazi za novim znanjima. Tema radionice, kao što smo i naveli, bila je arheologija. Naše je domaćine zanimalo kako izgleda jedan radni dan arheologa te čime se točno sve on bavi.

Nakon kratke prezentacije pojedinih predmeta koji se čuvaju u Muzeju, koje smo prezentirali kroz kronologiju njihova nastanka, otkrili smo im na koji se način nalaze arheološki lokaliteti i kako se istražuju. Opisali smo im postupke kako se materijal štiti, što se s njime radi nakon istraživanja te koliko su pojedini predmeti koje nalazimo važni za razumijevanje prošlosti našeg kraja. Ova je radionica ujedno bila priprema i uvod polaznike „Škole za 5“ za posjet arheološkom lokalitetu koji se trenutno istražuje u okolici Kalinovca, na kojem će nam se pridružiti idući tjedan.

Hvala našim domaćinima u OŠ “Braća Radić”, a što se svih ostalih tiče, nadamo se da se vidimo i s vama tijekom nove školske godine.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.