Muzej za Dan Grada Koprivnice

Muzej grada Koprivnice svojim se programima pridružio slavljenju rođendana Grada Koprivnice, a pomnom pripremom odabrana su tri događanja koja su najuže vezana uz kulturnu baštinu našega grada.

Muzejski programi započinju 7. studenoga 2018. godine u 18,00 sati u Galeriji Mijo Kovačić kada će se predstaviti novo izdanje godišnjaka „Podravski zbornik 44/2018“. Riječ je o poznatoj publikaciji koja je ponovno okupila velik broj suradnika s raznolikim temama o Podravini, koje obuhvaćaju različite stručne, popularne i književne radove.

Za 9. studenoga 2018. godine u 18,00 sati u Galeriji Koprivnica zakazano je svečano otvorenje izložbe „Podravka – industrijska baština“ kojom se predstavlja muzejski fundus kroz Zbirku grafičkog i produkt dizajna te Zbirku fotografija i foto albuma. Jedinstvena muzejska građa po prvi put se predstavlja javnosti u godini u kojoj Podravka obilježava 60 godina svojih ikoničkih proizvoda koji su obilježili 2. polovicu 20. stoljeća i svojim okusima stekli trajnu vjernost potrošača. Radi se o izložbi u kojoj se predstavljaju počeci Podravke, industrijske fotografije i dizajna ambalaže te komercijalne komunikacije u Hrvatskoj. Podravkini proizvodi nastali 1958. godine (Kokošja i Goveđa juha, Goveđi gulaš i Kokošja pašteta) na razini komercijalne komunikacije pede­setih i šezdesetih godina pripadaju povijesti oblikovanja ambalaže i oglašavanja.

U sklopu Biblioteke Podravskog zbornika pripremljena je publikacija o lokalnoj povijesti autora Vladimira Milivojevića „Reka: povijest, priče, ljudi“ koja će se predstaviti 14. studenoga 2018. u 18,00 sati u Galeriji Mijo Kovačić. Radi se o knjizi koja kronološki i tematski prikazuje povijest i život sela Reke kraj Koprivnice. Autor govori o vreme­nu kojem je svjedočio, iznosi svoja sjećanja i emocije te prisjećanja seljana što je posebno vrije­dan dio knjige, a u drugom dijelu iznosi svoja etnografska i sociološka razmišljanja o životu na selu u raznim gospodarskim, društvenim i političkim prilikama.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.