Održan radni sastanak s muzealcima

Hrvatski povijesni muzej u okviru svoje matične djelatnosti i Muzej grada Koprivnice u cilju unapređenja stručnog rada u muzejima organizirali su radni sastanak u Galeriji Koprivnica u utorak, 25. listopada 2016. godine, na koji su se pored stručnih djelatnika organizatora odazvali muzealci iz Gradskog muzeja Križevci, Gradskog muzeja Bjelovara i Muzeja Grada Đurđevca.

Sastanak je bio na temu standardizacije pojmovnika nazivlja i utvrđivanja standarda za obradu sabranih muzejskih predmeta u okviru povijesnih i kulturno-povijesnih zbirki, odnosno utvrđivanja kriterija za sakupljanje predmeta u okviru navedenih zbirki. Kratka predavanja održala je Jelena Balog Vojak, viša dokumentaristica HPM na temu Izrada standardiziranog pojmovnika za osnovne elemente opisa u integriranom računalnom sustavm M++ i Zdenka Šinkić, informatičarka HPM na temu Mogućnosti pretraživanja podataka u integriranom računalnom sustavu M++. Po izlaganjima otvorena je rasprava o problematici vođenja i pretraživanja digitalne inventarne knjige. Uz to, ispred Povijesnog muzeja prisustvovala je Nataša Mataušić, muzejska savjetnica i matičarka za povijesne muzeje i zbirke prve razine. U popodnevnim satima obiđeno je Spomen područje Danica u prisutnosti ravnatelja MGKc Roberta Čimina i višeg kustosa Dražena Ernečića.

Posebno nas veseli što su se nakon mnogo godina u Koprivnici okupili muzejski djelatnici iz okruženja te istakli želju i volju da se reanimira nekadašnje Muzejsko društvo sjeverozapadne Hrvatske kako bi se međumuzejska suradnja i kontakti poboljšali i unaprijedili.

 

(RČ, 2016.)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.