„Osmi mart“ uz Amelu i Lanu

U tjednu kad obilježavamo „Osmi mart“ Galerija Koprivnica ugostit će dvije umjetnice i predstaviti njihov rad kroz dva različita medija – performans i crtež.

Amela Frankl koprivničkoj se publici ponovno predstavlja u utorak 5. ožujka 2019. godine od 18,00 sati, ovaj put s knjigom koja obuhvaća njezina tri umjetnička projekta. Tri rada govore o tri nedovršene priče, o posljedicama koje ostavljaju povijesna i društvena zbivanja, o pojedincu i zajednici, o neizgovorenim činjenicama, o naslijeđenom obiteljskom teretu… Jedna od ovih priča „Za početak“ predstavljena je prije nekoliko godina u Koprivnici.

U petak, 8. ožujka 2019. godine od 19,00 sati otvorit će se samostalna izložba osječke autorice Lane Ključarić „Tragovi”. Predstavit će se radovi koji pokazuju odmak/pomak od pop-artističkog izričaja po kakvom je ova umjetnica do sad najviše prepoznata. Novi radovi su apstraktni, izrađeni kemijskom olovkom, velikih formata, a u svojoj konceptualnoj osnovi oni su autobiografski i psihološki piktogram autorice. Izolirani potezi olovke stvaraju zgusnuta polja crnine i polja bjeline, združuju koncentraciju oka, duha i ruke te s papira kreću u preuzimanje prostora. Promatrajući ove radove posjetitelji će zasigurno ući u sfere neizrečenog i psihološki se spojiti s umjetnicom u njezinu iskazu. I ne samo to – bit će pozvani dodati vlastite asocijacije i tumačenja.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.