Otvorena izložba autorice Lane Ključarić “Tragovi”

U petak, 8. ožujka 2019. godine, u Galeriji Koprivnica otvorena je izložba mlade osječke autorice Lane Ključarić pod nazivom „Tragovi“.

Riječ je o izložbi radova, koji su u svojoj konceptualnoj osnovi autobiografski i psihološki piktogram autorice. Izolirani potezi olovke stvaraju zgusnuta polja crnine i polja bjeline, združuju koncentraciju oka, duha i ruke te s papira kreću u preuzimanje prostora. U trenucima istinskog suočavanja same sa sobom i u preispitivanju i promišljanju stvaralačkog procesa, umjetnica formalističkom redukcijom ispisuje nove apstraktne znakove na papiru i ta je tanka crta tinte skromna i nenametljiva koliko i sadržajno sveobuhvatna. Kroz kružne, sjenčane, kose i ravne tokove povučenih crta na papiru promatrač ulazi u sfere neizrečenog i psihološki se spaja s umjetnicom u njezinu iskazu.

Izložbu su otvorili ravnatelj Robert Čimin, kustosica izložbe Valentina Radoš iz Muzeja Likovnih umjetnosti Osijek, autorica postava Maša Zamljačanec, autorica Lana Ključarić i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž. Izložba se može posjetiti do 3. travnja 2019. godine u Galeriji Koprivnica.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.