Završila nagradna igra – Što je to podravsko jelo?

Kako bi prikupili što više podataka o tome koja se naša podravska jela još uvijek pripremaju kao dio svakodnevnog jelovnika, Muzej grada Koprivnice je u travnju 2013. godine u suradnji s lokalnim medijima Radiom Koprivnica i Radiom Drava pokrenuo dijalog s lokalnom zajednicom i potragu za autentičnim podravskim jelima putem jingla „Što je to podravsko jelo.?“ To je bio dio interaktivnog projekta Kultura prehrane i Podravina, kojim je Muzej grada Koprivnice u suradnji s etnolozima, inženjerima prehrambene biotehnologije, gastronomima, ugostiteljima, gurmanima, Podravkinim promotorima kulinarstva, Muzejom prehrane Podravka, Podravkom, Udrugom žena Hrvatska ruža iz Jagnjedovca, Ivanom Ferenčakom, domaćinima i vlasnicima etno zbirke obitelji Hećimović i lokalnim medijima, u svibnju mjesecu 2013. godine predstavio segmente kulture prehrane u Podravini. Na poticaj i prijedlog emisije Radija Koprivnice Podravski složenac poziv za prikupljanje recepata nastavio se sve do početka rujna 2013. godine. U tom vremenskom razdoblju prikupljena su dvadeset i dva recepta i dio stare tiskane kuharice. Sve prikupljene prijedloge predale su žene. Zahvaljujući njihovom odazivu i suradnji, prikupili smo recepte za pripremu pogača, kaša, juha, pečenja, ribljih jela i kolača. Svi prikupljeni prijedlozi recepata su po svojim sastojcima i lokalnom nazivu autentični i važan su doprinos sudjelovanja lokalne javnosti u istraživanju i očuvanju podravske kulinarske tradicije. S obzirom da su u Muzej pristigli prijedlozi autentičnih podravskih jela, Muzej grada Koprivnice je zajedno s Podravkom, prehrambenom industrijom d.d., nagradio prijedloge autentičnih podravskih jela. Interes za prikupljanjem autentičnih podravskih jela nastavlja se i dalje u emisiji Podravski složenac Radija Koprivnice sve do kraja 2013. godine.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.