Predstavljen novi Podravski zbornik

Novo izdanje Podravskog zbornika, 42. po redu, svečano je predstavljeno 7. studenog 2016. godine u Gradskoj vijećnici grada Koprivnice u programu obilježavanja Dana Grada Koprivnice.

Ovaj izdavački projekt obuhvaća različite stručne radove i književne priloge koje povezuje zajednička nit – Podravina. Novi broj predstavili su ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, koji je ujedno i glavni i odgovorni urednik zbornika, izvršna urednica Helena Kušenić i autor Mario Kolar, a predstavljanju je prisustvovalo 40-ak zainteresiranih posjetitelja, suradnika i autora. Ovogodišnje uredništvo činili su Helena Kušenić, Nikola Cik i Milivoj Dretar, urednik za književnost je Marko Gregur, prijevod na engleski jezik učinio je Ivan Valent, a prijelom Dalibor Vugrinec. Na 296 stranica ove godine svoje su mjesto pronašlo 32 autora, razvrstanih u Članke (13), Priloge (13), Književne priloge (4), Podravsko nakladništvo (1) i Podravske Kronike (1). Knjiga je tiskana u koprivničkoj tiskari Baltazar, a nakladu od 1.000 primjeraka potpomognulo je 15 sponzora (županija, gradovi, općine, tvrtke i ustanove), među kojima najviše Grad Koprivnica.

Robert Čimin izrazio je zadovoljstvo vrlo plodnom i produktivnom godinom u pogledu prikupljanja kvalitetnih radova tako da je njih čak desetak moralo pričekati iduće izdanje zbornika jer u ovogodišnje jednostavno nisu stali. Prisutnima je sadržaj zbornika detaljno predstavila izvršna urednica Helena Kušenić, ističući najzanimljivije o svakom radu u publikaciji. Mario Kolar također je predstavio svoj esej Teorija književnosti za normalne ljude koji se bavi životom i djelovanjem Milivoja Solara, akademika rođenog u Koprivnici, kojemu je nedavno bio posvećen dvodnevni znanstveni skup na Sveučilištu Sjever.

Radovi za naredno izdanje zaprimaju se do 1. srpnja 2017. godine prema uputama suradnicima objavljenim na posljednjim stranicama ovogodišnjeg izdanja. Besplatan primjerak dobivaju suradnici i autori objavljenih radova, a knjiga se može nabaviti u Galeriji Koprivnica po redovnoj cijeni od 125,00 kn. Slijede predstavljanja knjige u Đurđevcu 17. studenog 2016. i Ludbregu 18. studenog 2016. godine.

(RČ, 2016.)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.