Promocija novog broja Podravskog zbornika

U petak, 9. studenog 2012.g. u u 13.00 h koprivničkoj gradskoj vijećnici održat će se promocija novog broja Podravskog zbornika, 38. po redu. Podsjetimo, sredinom godine došlo je do promjene Uredništva (novi urednik Robert Čimin) koje je bitno osvježilo sadržaj i izgled te podravske publikacije, a novina je i novi vizualni identitet koji potpisuje Tomislav Turković, dipl. dizajner.

U osnovi se Zbornik bavi temama istog područja (srednja Podravina – od Ludbrega do Pitomače) kao i prijašnjih godina, ali na jedan potpuno drugačiji i konceptualno unaprijeđen način. U ovogodišnjem broju pisali su brojni stari suradnici, a pojavljuju se i neki potpuno novi autori, koji i dalje pišu o raznim temama iz područja geografije, povijesti, povijesti umjetnosti, etnologije, prirodoslovlja, muzeografije, knjižničarstva i književnosti. Novina je i uvođenje dviju potpuno novih tema: Podravsko nakladništvo i Podravske kronike, koje se bave praćenjem izdavaštva u srednjoj Podravini, kao i o različitim događajima koji su ju obilježili u posljednjih godinu dana.

O novom Zborniku govorit će djelatnici Muzeja grada Koprivnice, koji su osmislili nešto drugačiju vrstu promocije, a nakon toga i promotivnu prodaju novog broja te prigodni cocktail.

Robert Čimin, urednik Podravskog zbornika

Bookmark the permalink.

Comments are closed.