Muzej grada Koprivnice kao domaćin 24. edukativne akcije EMA (PRE)HRANA, obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana Muzeja započet će 18. svibnja 2019. u 9,00 sati na Zrinskom trgu (ispred Galerije Koprivnica) tradicijskim podravskim doručkom. U Podravini, poznatoj kao kraju u kojem se ukusno i fino jede, tradicijski podravski doručak fruštik jedan je od obroka koje su pripremale bake, a danas se spominje kao dio zdravog obroka. Za fruštik su pripremale tople, svježe pripremljene obroke poput raznih kaša, jela od tijesta, prežgane juhe ili žganci. Podravski doručak važan je obrok i dio tradicijske podravske kuhinje, a za ovu prigodu pripremljen je prema receptima Podravkinog tima koji su nastali kao rezultat suradnje između Muzeja grada Koprivnice kao kulturne i Podravke kao kulinarske institucije. Pozivamo Vas da se pridružite na Zrinskom trgu u subotu, 18. svibnja 2019. u 9 sati na obilježavanju Međunarodnog dana Muzeja i započnete dan s ukusnim podravskim doručkom koji su pripremili muzealci u suradnji s Podravkom!
Tradicijski podravski doručak dio je završene svečanosti 24. edukativne muzejske akcije EMA (PRE)HRANA. Aktivnosti su se pridružili i učenici 3c OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ izložbom drvenih uporabnih predmeta za pripremu podravskih jela, a koja je dio obilježavanja Tjedna botaničkih vrtova čija središnja tema je “Drvo”. U slučaju lošeg vremena, pridružite nam se na tradicijskom podravskom doručku u Galeriji Mijo Kovačić!