Ugovor o prijateljstvu i suradnji sa Zadrom

Muzej grada Koprivnice nastavlja suradnju s Narodnim muzejom Zadar pa je tako 14. lipnja 2018. godine u Zadru zaključen Ugovor o prijateljstvu i suradnji dviju muzejskih ustanova, a koji su potpisali ravnatelji Robert Čimin i Renata Peroš. Prvi je to takav formalni odnos koji koprivnički muzej stvara sa srodnim ustanovama sa željom što boljeg muzejskog umrežavanja i zajedničkih projekata.

Nakon uspješno realizirane izložbe „Hlebinska škola u Zadru“ pojavila se potreba za ovakvim povezivanjem kojim će se razvijati prijateljski odnosi na osnovi povjerenja i uzajamnog poštovanja. Krajnji cilj jest međusobno promicanje kontinentalne i primorske kulturne kulturne baštine, kroz promidžbu programa oba muzeja i učvršćivanju ostvarenja njihove suradnje vezane uz muzejsku djelatnost. Među značajnijim odrednicama ugovora pojavljuju se: razmjena informacija i iskustava na znanstvenom i kulturnom području, jačanje kontakata na svim razinama, razvijanje zajedničke kulturne razmjene, poticanje suradnje među kulturnim, odgojnim i znanstvenim ustanovama, višim odgojnim ustanovama, društvima i udruženjima umjetnika, izdavačkim kućama, prijateljskim i neprofitnim udrugama itd., kao i ustupanje izravnih kontakata među navedenim.

Po zaključenju ugovora, ravnatelj Robert Čimin u Kneževoj je palači prisustvovao svečanom otvorenju izložbe Andyja Warhola „Enter into My Life“, a potom su započeti prvi razgovori s predstavnicima tvrtke „Rebel Kolektiv“ u čijoj je produkciji ostvarena ta izložba s namjerom da se sličan projekt u 2019. godini realizira i u Koprivnici.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.